Har du gått med på sex, ofrivilligt?

Har du gått med på sex, ofrivilligt?
Det finns olika situationer som kan ha lett till ett tvång till sex. Exempelvis för att du behövde en plats att sova på, för att du inte ville ”krångla”, var rädd eller eller kände dig hotad. Det finns hjälp att få, vi är flera organisationer som finns här för råd och stöd.

Vår kampanj har sex korta filmer om sexuellt våld

Du kanske har gått med på ofrivilligt sex av olika anledningar och är rädd för att inte få rätt bemötande när du väl öppnar upp om det. Vi vill att du ska känna dig trygg i att det finns professionellt stöd att få.

Det är ofta svårt att söka hjälp som våldsutsatt men det kan vara ännu svårare som hbtqi-person. Man kan vara orolig över att inte bli tagen på allvar och få ett dåligt bemötande. Det kan vara svårare att söka stöd i sitt hbtqi-community för att man inte vill lämna ut sin partner. Man är lojal både mot partnern och communityt och vill inte bidra till att förstärka stereotypa uppfattningar och homo-, bi- och transfobi.  

På vår SAMTALSMOTTAGNING kan du som har varit eller är utsatt för våld i nära relation få kostnadsfri rådgivning, stöd och krisbearbetning.

Du kan även vända dig till trans-, ungdoms- och kvinnojourerna i Skåne, socialtjänsten i din kommun eller polisen för stöd och hjälp.