Öppenhet

Vi arbetar för att du ska kunna känna dig trygg och leva som den du är. Ibland kan öppenheten finnas för familjen, skolan men inte i andra sammanhang.

Transgender Day of Visibility 31 mars

Snart finns en utställning i Malmö att besöka med vilken vi vill inspirera, hylla och belysa. Inspirera till rörelse, hylla de transpersoner som går i bräschen inom sina sporter genom att tävla, träna andra eller vara aktiva och belysa transpersoners villkor inom idrotten.

HÅLL UTKIK. Information om premiärdatum kommer inom kort! 

Köp Transkalendern 2021 – Tema Idrott till dig själv, som gåva eller till lokalen! Genom att sprida produkten gör du frågan mer synlig! Årets transkalender har för första gången ett specifikt tema; idrott.

Vissa steg i livet är lättare att ta, andra steg kan kännas svårare. Det kan vara tankar om att ”komma ut”. Frågorna växlar och kan röra sig om ens könsidentitet, sexualitet, kropp, ålder eller något annat.

RFSL Rådgivningen Skåne lyfter frågor inom olika områden så du lättare ska kunna leva som den du är och känna dig trygg och respekterad i ditt livssammanhang.

Några exempel på vårt arbete är att vi just nu planerar för en utställning utifrån bilderna i den Transkalender som vårt riksförbund RFSL producerade för år 2021.

Under hösten 2020 hade vi tre föreläsningar i samverkan med Malmö stadsbibliotek. den första handlade om Bisexualitet, för att få perspektiv på hur bisexualitetens tar plats i vårt samhälle och de två följande med rubrikerna Fittfakta och Kukkunskap förmedlade både funktion och lust.