RFSL
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inom oss – mellan oss – runt oss

20 april 2023 @ 17:00 - 19:00

Vi befinner oss på tröskeln till något nytt. Många av oss har blivit medvetna kring det ömsesidiga beroendet mellan människor samt bandet mellan oss och det övriga livet på planeten. Det väcker en känsla av individuellt och kollektivt ansvar för den framtid vi vill se. Ur den ansvarskänslan kan kreativitet spira och nya förhållningssätt till varandra och planeten sökas.

Detta är en inbjudan till att skapa tillsammans för att vi tror att kollektiva konstnärliga processer ger kraft till att söka och finna nya förhållningssätt till de utmaningar vi står inför, som individer och som kollektiv. Att skapa tillsammans är att både bidra med det unikt individuella och att överskrida sina begränsningar. Det är en möjlighet att känna kraften i och stoltheten över gemensam kreativitet och arbete. Det är en möjlighet att stärka banden mellan oss och banden mellan nutid och den framtid vi önskar se.

FÖR VEM?

För dig som vill delta i en skapande process tillsammans med andra. Inga förkunskaper behövs. Däremot behövs en lust att samtala och skapa och att du kan vara med under hela konstprojektet.

VAD SKA VI GÖRA?

Vi ska arbeta med land art under ledning av konstnären Eileen Laurie. Vi kommer att skapa konst i naturen, med naturen och konstverken vi skapar kommer ha en särskild relation till platsen och oss själva.

PRAKTISK INFO

En del av träffarna sker ute, klä dig varmt och ha med regnkläder. Om det regnar träffas vi inomhus. Besked om ändring av plats lämnas samma dag. Medtag egen termos till uteträffarna. Vi tar med kakor.

ANMÄLAN

Anmälan till Žana Dončić projektansvarig, RFSL Rådgivningen Skåne på zana.doncic@skane.rfsl.se I anmälan skriver du ditt namn och telefonnummer. Begränsat antal platser. Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag 18 april.

OM EILEEN LAURIE

Eileen utforskar form och färg i medier som akvarell, konstgrafik, textilkonst, och Land Art och skapar lika gärna utomhus som i ateljén. Hon säger: ”genom det kreativa skapandet ställer jag frågor om min plats i världen och hur jag påverkar den. Jag ser konst som ett verktyg och ett rum där nya möjligheter (med)skapas genom ömsesidig respekt och deltagarstyrd teori och praktik.”

Detaljer

Datum:
20 april 2023
Tid:
17:00 - 19:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://radgivningenskane.rfsl.se/inom-oss-mellan-oss-runt-oss/

Arrangörer

RFSL Rådgivningen Skåne
Konstfrämjandet Skåne

Plats

Sinnenas trädgård, Slottsträdgården
Malmöhusvägen 4
Malmö, 211 18 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats